Android’de Gmail Senkronizasyonu

Senkronizasyon işlemi kişisel bilgilerinizin, fotoğraflarınızın ve diğer verilerinizin ortak bir bulut sunucuda barındırılması işlemidir. Yani sizler senkronizasyon yapılmasına izin verdiğiniz verilerin, bulut sunucularda barındırılmasına izin vermiş olursunuz.

Android Senkronizasyon Ne işe Yarar?

Android senkronizasyon ne işe yarar diye soracak olursanız, örneğin fotoğraflarınızı Google hesabınızla senkronize ettiğiniz varsayalım. Böyle bir durumda android akıllı telefonunuzda bulunan fotoğraflar otomatik olarak Google sunucularına yüklenecektir. Bu sayede bilgisayar yada tablet üzerinden de fotoğraflarınıza ulaşabilirsiniz.

Senkronizasyon işlemi pek çok veri tipi için gerçekleştirilebilir. Fotoğraflar, rehber, mailler, takvim gibi çeşitli veri tiplerini telefonunuzun gmail senkronizasyon ayarları kısmından tercih edebilirsiniz.

Bazı android telefon kullanıcıları ise gmail senkronizasyon hatası ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hatanın çeşitli nedenleri vardır.

Gmail Senkronizasyon Hatası Çözümü

Android senkronizasyon ne işe yarar konusuna değindikten sonra çeşitli nedenler ile meydana gelen senkronizasyon hatalarına da değinmemiz gerekiyor. Bu hataların başında da genellikle Gmail senkronizasyon hatası gelmektedir. Bu hata genellikle bir uygulama yada veri tipi için yapılmış olan gmail senkronizasyon ayarları doğru olmadığında yada bu ayarlar sağlıklı çalışamadığında meydana gelir.

Çözüm için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz;

  • Senkronizasyon sorunu yaşadığınız uygulamayı tamamen kaldırıp, tekrar yükleyin.
  • Google hesabınızdaki senkronizasyon ayalarını kontrol edin ve gerekli izinlerin verildiğinden emin olun.
  • İnternet bağlantınızın olduğundan emin olun.
  • Eğer belli bir uygulama geç senkronize oluyorsa, otomatik senkronizasyon seçeneğinin aktif edildiğinden emin olun.

Bu yöntemler, genel olarak senkronizasyon sorununu çözmenizi sağlayan basit yöntemlerdir ancak bazı durumlarda bu kadar kolay olmuyor. Özellikle de format sonrasında bu hata ile karşılaşmışsanız.

Formattan Sonra Gmail Senkronizasyon Hatası

Eğer ki “bu cihaz sıfırlandı devam etmek için önceden bu cihazda senkronize edilen bir google hesabı kullanın” uyarısı ile karşı karşıya kadığınız bir gmail senkronizasyon hatası varsa muhtemelen format sonrasında telefonunuza giriş yapmaya çalışıyorsunuzdur ve önceki gmail senkronizasyon ayarları önceki mail adresiniz ile eşleştirilmiştir. Bu aşamada mail ve şifre bilgilerinizi hatırlamanız gerekli ve önemlidir. Böyle bir sorunun çözümü için, daha önce senkronize gerçekleştirilmiş mail adresinizi hatırlayıp, giriş yapmanız gerekir. Aksi takdirde yeni bir gmail hesabı açmanız gereklidir.

Bu yazımızda genel olarak android senkronizasyon ne işe yarar sorusuna değindik. Sizler de tecrübelerinizi aşağıdaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz…

Leave a Reply