Android’de Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi 2 aşamadan oluşmaktadır. Bunlardan ilki hesabınızdaki uygulamaları silmektir. Çünkü uygulamaları silmeden Facebook hesabını silme mümkün değildir. Yazımız içerisinde Facebook hesap silme aşamaları ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Facebook hesabını silmek isteyenler, öncelikle hesabına giriş yaptıktan sonra Uygulama Ayarlarını açmalıdırlar. Bunun için sağ üst köşedeki simgeye tıklanmalı ve Ayarlar menüsüne girilmeli. Listeden Uygulamalar seçilmeli. Yeni açılan sayfada hesabınızdaki uygulamaları görebilirsiniz.

Her uygulamanın yanında x işareti yer almaktadır. Bu işarete basarak, tüm uygulamaları kaldırmalısınız. Bunu yapmamızdaki amaç Facebook hesabını kalıcı olarak silme için hesapta hiçbir hareketlilik olmamasını sağlamaktır. Çünkü hesabı sil tuşuna bastığınız andan itibaren, hesabınızda 2 hafta süreyle hiçbir hareketlilik olmaması gerekiyor.

Uygulamaları Kaldırdıktan Sonra Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki adımları izleyerek uygulamaları kaldırdıktan sonra Facebook hesap silme için şu linke tıklayınız: https://www.facebook.com/help/delete_account

Bu link sizi doğrudan Facebook hesabını kalıcı olarak silme sayfasına götürecek. Açılan sayfada “Hesabımı Sil” butonu yer alacak. Butona tıkladığınız an karşınıza yeni bir pencere açılacak. Sizden Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini güvenlik kodunu girerek tamamlamanız istenecek. Ekranda gördüğünüz 6 haneli sayı ve harflerden oluşan kodu, “Kutudaki Metin” bölümüne yazınız. Ardından “Tamam” diyerek işlemi bitiriniz.

Facebook Hesabını Silme Hakkında Önemli Notlar

Facebook hesap silme işlemi görüldüğü gibi son derece basittir. Birkaç dakika içerisinde hesabınızın bir daha kullanmamak üzere silebilirsiniz. Ancak bu işlem sonrasında 14 gün hesabınızı yeniden açmamanız önemlidir. Çünkü 2 hafta boyunca hareketlilik olmaması gerekiyor. Bu süre zarfında hesabınıza giriş yaparsanız, Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemleriyle yeniden uğraşmanız gerekir.

14 günün sonunda ise hesabınız tamamen silineceği için profilinizi kimse göremeyecek. Hesaptaki veriler tümüyle silinecek. Ancak fotoğraflarınız, videolarınız, durum güncellemeleriniz ve gönderileriniz Facebook hesap silme talimatınızdan sonra 90 güne kadar bir sistemde tutulmaktadır. Facebook hesabını kalıcı olarak silme tuşuna bastığınız andan itibaren önce 2 haftalık süre başlar, sonrasında da 90 günlük süre devreye girer. Yaklaşık 3,5 ay sonra hesabınızla ilgili tüm veriler yok olur.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme işleminde yapamadığınız herhangi bir yer olursa ya da bir sorunla karşılaşırsanız, bize yazabilirsiniz!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*