Android Telefon Yedekleme

android telefon yedekleme

Mobil sektörde iOS’la birlikte en çok kullanılan işletim sistemi Android konumunda. Sadece akıllı telefonlarda değil, tabletlerden buzdolaplarına kadar pek çok elektronik cihazda tercih edilen sistem olan Android, esnek ve özelleştirilebilir yapısıyla dikkat çekiyor. Buna rağmen hiç sorun çıkmıyor da değil. Her ne kadar Android telefonunuzu sevseniz de, ilerde sorun yaşama ihtimalinize karşı Android telefon yedekleme yapmak gerekir.

Belki cihazınızı bugün sorunsuz olarak kullanıyorsunuz ama ilerleyen bir tarihte bozulabilir, içindeki önemli verileriniz veya saklamak istediğiniz medya dosyalarınız zarar görebilir. Tüm bunların önüne geçmek için Android telefonu yedekleme yapmak gereklidir. Konumuz içerisinde Android telefon yedekleme nasıl yapılır ve android telefonu bilgisayara yedekleme yöntemlerini paylaştık!

Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yedeklemek istediğiniz şey telefon rehberinizse, cihazınızın ayarlar kısmına girerek rehberinizi Google ile birleştirin veya senkronize edin. Bunu yaptıktan sonra, bilgisayar üzerinden Gmail hesabınıza girdiğinizde karşınıza tüm telefon rehberiniz çıkacak. Bu rehber kişilerini dışa aktar diyerek, Android telefonu bilgisayara yedekleme yapabilirsiniz. Aynı zamanda Android telefonlarda rehberi çevrimdışı olarak yedekleme imkanı olsa da, bu her modelde maalesef geçerli değil.

Android Telefonu Bilgisayara Yedekleme

Android telefonu bilgisayara yedekleme yaparken fotoğraf ve videoları taşımak da söz konusu olabiliyor. Bu yöntem, rehber ve mesajları taşımaktan daha basit. Öncelikle USB kablosuna ihtiyacınız var. USB kablosu ile telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra, eğer fotoğraf ve videolarınız telefonunuzun dahili hafızasına kayıtlıysa, buradaki DCIM klasörüne girmeniz gerekiyor.

DCIM klasörü içinde android telefon yedekleme için tüm fotoğraf ve videolarınız karşınıza çıkacak. Bunları kopyala yapıştır yöntemiyle bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. WhatsApp fotoğraflarınızı aktarmak için de yine WhatsApp klasörüne girerek fotoğraf ve videoları seçebilirsiniz.

Eğer bir hafıza kartı kullanıyorsanız da, microSD kartınızı çıkarıp bilgisayara bağlayarak  içinden verilerinizi taşıyabilirsiniz. Eğer cihazınızdaki kısa mesajları android telefon yedekleme ile saklamak istiyorsanız da SMS Backup adlı uygulamayı Google Play Store üzerinden indirip kullanabilirsiniz.

Oyun ve Uygulamalar için Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır?

Oyun ve uygulamalardaki kayıt dosyalarını vs. yedeklemek içinse öncelikle cihazınızı Root etmeniz gerekmekte. Root ettikten sonra uygulama mağazası üzerinden Titanium Backup adlı uygulamayı indirin. Bu uygulamadaki yedekleme-geri yükleme yolunu izleyerek cihazınızdaki oyun ve uygulamaların kayıtlarını yedekleyebilirsiniz. Android telefon yedekleme nasıl yapılır ile ilgili soru ve görüşlerinizi yoruma bırakabilirsiniz…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*